Judy Hoffer

Achtergrondinformatie

Opleidingen en studies

In 2001 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam richting Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Daarna heb ik een aantal jaar pedagogische wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Ook heb ik een Masterclass Mediation gevolgd, opleidingen gericht op rouw- en verlies en training in Manchester, Basel en Londen, gericht op counselling bij vruchtbaarheidsproblematiek (verzorgd door ESHRE).

Recent heb ik de opleiding Cognitieve Gedragstherapie (basis) bij de Rino afgerond én de ACT-cursus bij ACT Cursus.

Verder heb ik EMDR-opleidingen gevolgd.

Werkervaringen

Van 2001 tot 2007 ben ik als medisch maatschappelijk werkende verbonden geweest aan een algemeen ziekenhuis. Ik werkte er met ouders van een overleden kind. Bovendien had en heb ik een samenwerkingsverband met een fertiliteitspoli. Ik begeleid mensen met kinderwens. Daarnaast heb ik op een afdeling interne en poli oncologie, patienten en gezin begeleid in diverse stadia van deze- en andere ernstige zieke.

Ook ben ik enige tijd werkzaam geweest bij een middelbare school in Volendam naar aanleiding van de nieuwjaarsbrand destijd. Ik voerde begeleidingsgesprekken met leerlingen en soms hun gezin. De problemen waren al dan niet gerelateerd aan de brand en betroffen zowel persoonlijke als externe problemen.

Specialiseren

Omdat er in de wijde omtrek van regio Noord Holland geen professionele hulpverleners waren die passende hulp konden bieden aan genoemde groepen, heb ik de keus gemaakt om mezelf te specialiseren.

Naast een flink aantal jaren aan ervaring in het begeleiden van genoemde doelgroepen, heb ik deskundigheid opgebouwd door aanvullende HBO+ trainingen en cursussen op bovenbeschreven gebieden. Zo ook een opleiding “psychosociale hulpverlening bij oncologiepatienten” door het IKA.

Eigen praktijk

De praktijk is in mei 2007 opgericht. Aanvankelijk kon ik gebruik maken van een ruimte van een psychologenpraktijk. Sinds het najaar 2007 is de gespreksruimte gevestigd in Lutjebroek, aan huis. Inmiddels is een prachtig ruim kantoorpand opgeleverd en sinds juni 2009 vinden de gesprekken daar plaats (Wijzend 6).

Kwaliteit van de hulpverlening

Ik hoop bij te dragen aan de zorg voor kwaliteit van de hulpverlening door het blijven volgen van opleidingen / trainingen en cursussen en intervisie.

Ik ben geregistreerd bij de:

  • Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG)
  • European Society of Human Reproduction & Embryology (ESHRE)

De eerste twee instituten hebben onder andere een beroepsprofiel, een reglement en maken gebruik van beroepsgerichte tuchtrecht.